Thursday 25 June 2009

Reaktorhűtő - Reactor Coolant

Több hetes gondolkodás után végülis megvettem Julie-tól a Reactor Coolant-ot (Reaktor hűtő). Kézzel festett, kézzel font, és egy hónapja szemezek vele; volt egy Berry Picking (kb Bogyószedés) nevű fonala, na az első pillantásra nagyon megtetszett, de addig gondolkoztam rajta, kb másfél napig, hogy mire észbe kaptam, már elkelt. Ha jól emlékszem, nem én voltam az egyetlen aki sajnálta, hogy elszalasztotta :)
Ezért nem kapkodtak annyira, és csak egy kicsivel tetszik kevésbé, mint a másik, úgyhogy remélem nem keveri el a királyi posta - habár eddig megbízhatónak bizonyultak.

Csak mert amúgy nincs elég fonalam. (Jajj, szakad a plafon :D )

...

So, after weeks of thinking i finally bought the Reactor Coolant by Julie. Handpainted, handspun, and i'm eyeing it for a month. She had had an other yarn named Berry Picking before; well, i had a crush on that yarn, but hesitated too long (one and a half day) and it was already bought by someone else at that time. If im remember correctly, i wasn't the only one who regretted missing it :)
This one proved less popular, but i only like it a tiny bit less then the other, so i hope her majesty's postal service will not loose it or something (though so far they proved reliable).

Just 'coz i dont have enough yarn. (Oh my, the ceiling is coming down :D )

Normális - Normal

... az, hogy amikor eszembe jut, hogy hoppá, meg kellene öntöznöm a virágaimat, akkor ugyanabból a vizesüvegből öntök rájuk, amiből én is iszok?

(Azért még mindig elcsodálkozok azon, hogy nem pusztultak meg. Mégsem vagyok teljesen fekete-ujjú :)

...

Is it normal that when i remember to water my plants, i use the same plastic bottle i used to drink water of?

(I'm still in constant surprise of them being still alive. Maybe I'm not completely black-thumbed :)

Nyaralás - Holiday

Két napig szabin vagyok, jeee :) Plusz a hétvége. Sajna rendrakással kell(ene) telnie...

Tegnap kiolvastam az Értelem és Érzelem -et, angolul. Hát mit ne mondjak, bonyolult volt ezzel a sok régies szerkezetű (kör)mondattal, és sokszor azt sem tudtam, épp kiről beszélnek... Azért még mindig tetszik. Eddig nem tűnt fel, hogy mennyire szarkasztikus Jane Austen, talán mert ez volt a normális, úgy értem hogy a való életben is, és inkább a többi írónál éreztem azt, hogy valami hiányzik, nem nála a jelenlétét.

A lassan már harisnyáim lassan kész lesznek - föl akarom használni hozzá az összes fonalat, szerintem simán föl fog érni térdig. Csak most a sok nulla agymunkát igénylő sima után, 2x2-es bordát kötök, és figyelnem kell rá! Már úgy elszoktam ettől...

... Two days of holiday, yeah :) plus the weekend. Sadly I ought to spend them by cleaning...

Yesterday I finished (or i finished yesterday? whatever) 'Sense and Sensibility'. Weel, it was a really hard read for me: lots of old-fashioned and difficult sentences, and sometimes i did not even know, who is the subject of the conversation. I still like this book though.
I didn't realize before how sarcastic Jane Austen is - i guess i rather felt that other miss something.

-

I'm slowly finishing the stockings too - i want to use up all the yarn, so they will reach knee-height, i guess. Its just the ribbing now, wich holds me back - after mindless st st round after round, now i have to pay attention to the 2x2 rib - so strange!