Friday 24 April 2009

Próbakoc - Sample "cube"

Anyu szülinapi/anyáknapi ajándékához. Jarol Cool Aran, az alja 5 milis, a teteje 4 milis tűvel. A riszszem kicsit gyagya, de fáradt vagyok :P A befejezés a jobb felén simára sima, fordítottra fordított - 'mintában' akartam, de csak utólag jöttem rá, hogy akkor s-ra f, f-ra s kellett volna, de most már mindegy. A bal fele sima végig. Eddig nem tudtam rájönni, mi a különbség, most már tudom.

(Kép majd holnap, mert most már túl sötét van a gépemnek. )

És holnap úgy néz ki, megyünk korizni Romfordba - Basildon már bezárt, Chelmsford meg busz - vonatot preferáljuk mindketten :)

Persze csak ha nem most jön ránk a durmolhatnék, pedig általában még hétvégén is fönn kukorékolunk hajnali hétkor...

...

For my mom's birthday + mother's day present. In Hungary, we celebrate Mother's day on the first sunday of May. 'Cube' is becouse in elementary school, kids tend to call the notebooks with square sheets "cubed" sheets 'coz "kocka" is mutch shorter than "négyzetrács". I'nnit.
So, the technical details (im using my blog as a notebook... lazy and unorganized :P ) : bottom part knit with 5mm's , top with 4. Moss stich bit ugly, me being tired... Cast off is an experiment - right side knit on knit, purl on purl, left side all knit. Now I can see the difference.


Plus, tomorrow - hopefully - we will go to Romford to the ice skating rink :)

If we wake up as we used to, always at 7 AM.


Kép pótolva /
Added on 29/04



Pótlás - Catch-up

El is felejtettem, hogy csináltam képeket is hétfőn arról, hogy milyen szorgalmas is voltam :)
Ez a polc:
Éppen befért a fölötte lévő polc alá, talán másfél centi rés van a kettő között. A jobb szélen az a szétesős, sk összerakású komód. Az egyik fogó hiányzik, már hónapok óta keresem a csavarhúzót, hogy visszarakjam... Kicsit még rumli van, mert nem tudtam mindent elrakni aminek a helyére került a polc, úgyhogy most a kukám (a fonott fedeles cucc balra lent) egy tárolódoboz tetején kb ugyanott van, ahol a képen is, ami mellesleg a szoba közepét jelenti. A sötétbarna cucc az éjjeliszekrény, és végre akként is üzemel, és rá tudtam tenni a tiffany-lámpámat.

Plusz még meghorgoltam ezt is:
Csikóhal, anyunak, mert imádja őket, mint a fura állatokat általában, pl kacsacsőrű emlős és tsai. A leírás németül van, plusz még sose horgoltam teljes egészében chart-ról, és persze nem voltam biztos benne, hogy most akkor amit én egyráhajtásosnak gondolok, az tényleg az, de nagyon pöpec a rajz, teljesen világos, követhető, és a paci is jól néz ki - szinte hajszálra ugyanakkora lett, mint a rajz! o.O
Hétvégén nekivágok vékonyabb fonallal, remélem egy kicsit kisebb lesz.