Friday 8 January 2010

Hóhelyzet - The case of snow

Azzal kezdődött, hogy szerdán az utolsó szünetjükrről két centis hóval borítva jöttek vissza az emberek, akik kevesebb mint 10 percet álltak a fedetlen dohányzórészen. Wow. Fél óra alatt esett 10 centi. Jól nézett ki :)
Ahhoz épp elég volt, hogy a menedzserek nagy futkosásba kezdjenek, majd miután megállapították, hogy minden részleg már a holnapi melókat csinálja (szokás szerint...) , engedélyezték hoyg aki akar, hazamehet.

Csütörtököt ellógtam, mert véletlen kikapcsoltak az ébresztőt a telefonomon, és véletlen nem kapcsoltam vissza. Egész nap havazott :) Legalább haladtam a rendrakással (még mindig tart. Sose érek a végére attól tartok...)

Ma is havazgatott, sztem kb mint tegnap, csak épp ma nem láttam a gyár beljeséből :P Hallottam fél füllel pletykákat valami fél ötös elengedésről, de 16:34 kor mentem ki kezet mosni egy munka végeztével, és sehol semmi. No sebaj.
Jövök vissza, főnök megy körbe a Fehér Jegyzetfüzettel, amibe s túlórákat szokták írni; már épp kezdtem gondolkodni, hogy bezony jönni kéne, mikor kiderült hogy a fél ötkor, ma, hazamenőket írja össze. Két perc múlva megindult a fél gyár :) 38kor indultam el kifelé, és siettem, mer 49-kor van egy vonat - hát a hó nagyon bezavar, normál út- és járdaviszonyok mellett 10 perc kacagva elég, most meg futnom kellett a jegykaputól a vonatig. De elértem, így öt óra ötkor már leszálltam a vonatról, ahelyett hogy akkor indultam volna a következővel :)
Itt viszont elfogyott a szerencsém, általában ha a gyár környékén esik, akkor van esély hogy benn a központban már nem (a gyár kijjebb van a tenger felé); hát most épp fordítva, leszálltam, és akkor kezdett neki úgy igazán a nagypihés, vízszintesen fújós, építsünk sétáló hóembereket típusó havazás. Mire hazaértem, nagyjából elállt :)