Tuesday 28 July 2009

Dting-dtóng

Azaz őrült, őrület thai-ul. Egyike a néhány thai szónak amit szerintem az egész részlegünk ismer :)

Szóval a píííííty modemmel az volt a gond, hogy amikor takarítottam, a vezeték csatlakozása szétcsúszott. Grr. Semmi gond a szolgáltatóval, nem kapcsolták le a netet amiért elfelejtettem elküldeni a szerződés aláírását, a modem se halt be, csak az a pííty vezeték. Pedig történt már ilyen, direkt meg is néztem, nem ez-e a baj, és nem vettem észre!! Szóval most kicsit dühös vagyok, magamra is, hogy nem rángattam meg jobban a cuccot.

Nah. Csak majdnem rugattam ki magam a SP 14 -ről emiatt (leveleket nem tudok nézni telefonon) plusz már kezdtek elvonási tüneteim lenni. Nem is a netezés, a szörfözés miatt, hanem a behatások hiánya miatt. Olyan szürke, nem történik semmi, nem tudok megkeresni dolgokat amik hirtelen eszembe jutnak, ihletforrás... Ezek a negatívumok.
A pozitív, hogy így több időm jutott játszani meg kötni, sims-eztem egy csomót, vasárnap meg reggel nyolctól egyig kötöttem - 5 mintaismétlésnyit anyu mellényén, már majdnem elértem a karkivágásig. Mondjuk észre se vettem, mennyire megy az idő, vagy mennyit haladtam, csak azt vettem észre, hogy valószínűtlenül kicsire zsugorodott a gombolyag - meghallgattam az első öt cd-nyit a Harry Potter hangoskönyvekből. Teljesen más élmény, mint olvasni.
Egyelőre csak kölcsönben van nálam (torrent-ről ;) de ha találok az amazonon vagy valahol nem 30 fontért per könyv, akkor lehet, hogy beruházok rá.


A másik, nagy ting-tong a mai napban az volt, hogy az amúgy nagyon jóban levő thaiföldiek összekaptak, és a főnöknek kellett rendet tennie. Egyesével beszélni mindegyikkel, kihámozni, mi az a probléma (félreértés) amit a saját nyelvükön nem tudtak megoldani... A többi népek meg próbáltak nem túl feltűnően röhögni a háttérben. A thaiak alapból is lököttek egy kicsit, szinte kivétel nélkül, de az aranyos és közvetlen irányban; hát még ha összekapnak... :D

...

It means mad, crazy in thai. One of the few thai words our whole department knows.

So. The thing is, the problem was with the wire of the beeeeep modem. It become unatached, probably while i was cleaning. I checked it, could not spot it. Grrrr. Such a trivial thing... and because of it, i was without net for two weeks, nearly made myself kicked out (completley understandably) from sp 14, started to show symptoms of ehh, what's the expression for when you cant get your daily dose of substance?
On the up side, i played a lot (sims2), and knit a lot- on sunday, i knit from 8 am to 13 pm (or is this 1 pm? ) while listening Harry Potter audiobooks - finished the first 5 cd's.


The other ting-tong thing happened at the factory, where the thai girls had a big argument - they usually get along very well, though they are all a bit silly (but in a cute and friendly way). Boss had to sort it out by listening them one by one about what is the misunderstanding they can't solve on they own language. The rest of people - poles, chienese and others - just tried not to laugh too openly.