Saturday 3 July 2010

Concerning football - Ami a focit illeti

"Football is a game played by 22 people and always won by the germans. " I heard this a couple years ago when England was beaten by Germany, again. I was never that impressed by them but wow what a play today. Poor poor Argentina.

"A foci egy olyan játék, amit 22-en játszanak, és mindig a németek nyernek." 4-0 Argentína ellen, szuper meccs.

That guy is Maradona??!! Wow. And i saw him playing when he was called the best player in the world! Ok it might have been like twenty years ago... no wait, i can't be that old...

Hát Maradonát nem ismertem volna föl ha nem mondják be a nevét. És én még láttam játszani anno, amikor ő volt a legjobb játékos a világon. Persze lehet, hogy ez már 20 éve volt... na neeem, annyira nem lehetek öreg...

This is the third big tournament since i live here in England and the support was they highest ever now - more flags, hats and shirts then at the last two occasions put together. At least here in Southend.
This is how our canteen looked like; thats three tv-sets on top of big boxes. Normally we dont have any. (I hope they leave one here after the cup...)

Az angolok beleadtak mindent a dekorálásba - annyi zászló, mez meg miegyéb van (volt) mindenfelé, mint az előző vb + eb alatt összesen. A gyári kantin is teljesen ki volt dekorálva, a három tévéről nem is beszélve. Eddig soha nem volt tévénk (remélem egyet legalább itthagynak a vb után...)

Some of my collegues before the match against Slovenia. We were allowed to watch the match in the canteen but no payment for that time (no holiday either) and no beer.

Pár kollégám élt a lehetőséggel hogy nézhettük a meccset - munkaidőben, fizu/szabi és sör nélkül.

The last teabreak was just before halftime, so we arrived to find virtually no free chairs. We had to sit on the tables at back, then after 5 minutes, at halftime, everyone rushed out and we could have a look at the highlights. Some girls from the office were mingling with the working class too :)

Az utolsó szünetünk félidő előtt öt perccel kezdődött, úgyhogy csak a terem hátuljában tudtunk leülni az asztalokra. Aztán öt perc múlva mindenki kirohant a félidei cigire, és megnézhettük az összefoglalót. Volt ott egy pár csaj az irodából is, keverve a munkásnéppel :)

Let's knit... - Akkor kössünk...

I was knitting a shawl last week (up until i lost track of what row i'm on and put the thing aside) that had an interesting feature: every row started with a yarn over wich made a nice loopy edging on both sides. Today, i'm working on a simple square and didn't undertsood why do i keep having more and more stitches and funny loops all around. Well because i automaticaly started every row with a yarn over!! Bad habits :)

Múlt héten egy olyan sálat kötöttem (amíg el nem felejtettem, melyik sorban járok, és félreraktam az egészet későbbi kibogozásra) amin minden sor egy ráhajtással kezdődött, így szép csipkés széle lett. Ma nekiálltam egy sima négyszögnek, és nem értettem honnan került a sorok szélére az a sok lyuk meg fölösleges szem. Mert még mindig ráhajtással kezdtem a sorokat :)