Sunday 6 September 2009

Könyvespolc - Bookshelf

Átköltöztem a másik szobába - már sokkal régebben megtettem volna, csak mindig olyan kongónak, üresnek éreztem ezt a szobát, ezért csak halasztgattam. Elsőnek természetesen az asztalt és a számítógépet hoztam át, szépen letisztogattam mindent és igyekeztem nem gondolni a másik szobában hagyot kupira :) Bekapcsoltam a gépet, és mindjárt oké lett minden.
Aztán visszamentem folytatni a rámolást, és furcsamód most már az eredeti szobám tűnik kihaltnak, pedig csak az asztal hiányzik.
Meg a zaj. Nem bírom, ha egy lakás kong a csendtől. Valami zizegjen, rádió, tévé, nem érdekel hogy mi, vagy ha nem értem, mi megy, csak legyen valami zaj, ne legyen csönd. Sok beszélgető ember is megfelel :)
Aztán áthoztam a könyvespolcot is, kicsit átnéztem, de azt hiszem elég jól elrendeztem a múltkor, nem változtattam semmit. Viszont megszámoltam, hány könyvem van. 65 "rendes" könyv, úgy mint regények és értekezések (populásis ismeretterjesztő dolgok, semmi magasröptű ;) ; plusz még 20-30 receptes, kézimunkás meg karcsúsítós könyv és mangák. Nem rossz, azt hiszem, de persze nem elég :) Elvileg már úton van az első 3 twilight kötet - nem szimpi a sorozat, de mivel az ajándékozottam meg az Öcsém is megveszik értük (tesóm legalábbis a Kristin Stewart-ér - miért nem lepődök meg ezen? :D ) ezért gondoltam, elolvasom. Az utolsót nem vettem meg, mert abból még csak keményfedeles kiadás van, és nem szeretem a keményfedeles könyveket. Fölösleges pénz- és papírkidobásnak tartom: túl nagyok, ormótlanok és nehezek, és sokkal kisebb helyen is elfér minden ahogy ez mindig kiderül, amikor kijön a puhafedeles kiadás... Mióta munkahelyre cipelem magammal a könyveket az egyórás ebédszünetre való tekintettel, azóta különösen zavarnak :) Persze megvan a helyük, pl történelmi meg fantasy rgényekhez nagyon is hangulatosak, sőt. Nem tudom elképzeni hogy valaha is olvassak pl Lovecraft- ot papírfedelesből, de ezek a ritka kivételek.

Ma főztem is, a rizs-grillcsirke kombót feldobtam egy kis csőbensült zöldséggel (brokkoli és sárgarépa). A zöldségek szokés szerint nem puhultak meg rendesen, a riszbe elfelejtettem sót tenni, és kezdem unni már a grillcsireket, de szerencsére unokatesóék nem panaszkodtak (csak a zöldségre, az meg teljesen jogos), L meg akármennyi grillcsirkét meg bírna enni, imádja.
Még mosogattam is egy kicsit, no nem mindent...

És rendeltem még egy harminc fontnyi gyöngyözős pakkot is...

Miután múlt hét vasárnap átruccantam Basildon-ba az ittani Hobbycraft-ba és otthagytam (kapaszkodás) 59 fontot. Ez a legnagyobb összeg amit valaha is elköltöttem hobbifelszerelésre. Nem lett volna ekkora a vég9sszeg, de féláron adtak patons merino gombócokat, és nem bírtam otthagyni. 1.74 volt így egy gombolyag - a legolcsóbb hasonló kategóriás fonal (gépben mosható, 100% gyapjú) az a Bendigo, ami 2.10- 2.20 körölre jön ki per 50 gramm. Az majdnem 50 peni per gombóc, nem hagyhattam ottt! Eredetileg úgy volt, hogy K is jön, de anyagi okok miatt lemondta - mindig túl sokat költünk ezen a helyen :) De jobb is volt így, mert ha ott lett volna, akkor nem mertem volna 10 gombóc zöldet bepakolni a kosárba. Így is jó 20 percet tipródtam, 3szor mentem vissza, és végig égett a fejem amíg pakoltam le a polcról egymás után a gombolyagokat, míg alig maradt pár zöld mutatóba. Aztán bepakoltam még egy pinket, egy lilát meg egy mályvaszínűt is. Meg két sötétkéket. Szóval a fonal kitette majdnem felét a számlának. Plusz még vettem egy VogueKnitting naptár-mintagyűjteményt is tízér, a szokásos nagyképű szöveg van rajta, de a minták tényleg jók, úgyhogy megérte.
Aznap kimentünk a stégre is megnézni a vitrlást, nagyon erős szél volt, néha alig tudtam levegőt venni, de legalább nem esett. Viszont olyan alacsony volt a dagály (kb félúton volt még, nem tetőzött) hogy nem engedtek föl senkit a fedélzetre. K meg utálja a szelet, és víziszonya van, úgyhogy nem kínoztam sokáig, és visszajöünk.
Bár a víziszonyáról teljesen elfeledkeztem, egészen addig, amíg a kisvasúton ülve megjegyeztem:
- Gondolj bele, kinn vagyunk a tengeren két kilométernyire!
Mire ő:
- Blöe, kösz - és lesápadt :D